Infrastructuur

Altijd volledige dekking op uw locatie

Hotspot+ is een product van ICT-organisatie Reset. Naast de slimme functies die wij met Hotspot+ aanbieden, hebben wij jarenlange ervaring in het realiseren van Wi-Fi-netwerken op verschillende locaties en onder afwijkende omstandigheden. Zo kunnen we uw gasten altijd voorzien van snelle en betrouwbare Wi-Fi, in zowel grote bedrijfspanden als uitgestrekte buitenlocaties. Door de juiste hardware te installeren garandeert u de kwaliteit van de verbinding met uw Hotspot+.

Kennis & service

Site Survey

Bij het aanleggen van de infrastructuur voor uw Wi-Fi-netwerk voert Reset altijd een Site Survey uit. Met een spectrumanalyzer en door op verschillende plekken metingen te verrichten kunnen wij een zogenaamde ‘heat map’ creëren. Hiermee kunnen we precies zien wat de omvang en kwaliteit van het dekkingsgebied is en kunnen wij storende factoren (zoals andere apparatuur of zendmasten) ontdekken. Aan de hand hiervan kunnen wij verbeteringen doen om de dekking van uw Wi-Fi-netwerk altijd aan te laten sluiten op uw behoeftes.

Monitoring

Al onze Hotspot+-oplossingen worden via ons NOC (Network Operations Center) gemonitord. Dit betekent dat wij tijdens kantoortijden waken over de beschikbaarheid van uw internet en pro-actief optreden bij eventuele storingen.

Service & onderhoud

Na de realisatie van de infrastructuur op uw locatie kunt u altijd bij ons terecht voor vragen of storingen via onze telefonische helpdesk (088 7071 730). Uw infrastructuur zal worden onderhouden door onze eigen Engineers. Voordat we onderhoud uitvoeren informeren wij u ruim van tevoren en geven we u graag meer informatie of uitleg.

Mogelijkheden voor uw infrastructuur

Afhankelijk van uw wensen, locatie en eventueel bestaande infrastructuur kunnen wij een ontwerp maken en voorstel doen voor de infrastructuur van uw Wi-Fi-netwerk. Hiervoor voeren wij graag een inventarisatie uit op uw locatie. Voor meer informatie over de mogelijkheden of vragen over het creëren van dekking op uw locatie, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wi-Fi via (outdoor) access points

Om op uw locatie overal en voldoende dekking te garanderen kunnen we een oplossing aanbieden waarbij we gebruikmaken van access points. Na de realisatie van de infrastructuur voor uw Wi-Fi-netwerk zorgen deze access points voor een naadloze overgang: zo zullen gebruikers geen signaalonderbrekingen ervaren wanneer zij zich op uw locatie verplaatsen. De door ons gebruikte hard- en software heeft verder geen beperking in het aantal te plaatsen access points, zodat we in staat zijn om grote terreinen en grote aantallen gebruikers te voorzien van snelle en betrouwbare Wi-Fi. Ook op drukke plekken binnen uw locatie kunnen we voor uitstekende resultaten zorgen.

Internet via point-to-point straalverbinding

Wanneer het leggen of graven van bekabeling een te kostbare aangelegenheid wordt, kunnen wij met een straalverbinding toch snel internet op uw locatie realiseren. Zo kunt u draadloos internet gaan aanbieden op locaties waar geen netwerkkabels aanwezig zijn. Deze oplossing is ideaal wanneer er een netwerkverbinding gecreëerd kan worden tussen verschillende gebouwen en er tussen deze locaties sprake is van een vrije zichtlijn (die niet door bomen of andere panden wordt onderbroken).

Wi-Fi via bestaande tv- of telefoniebekabeling

In sommige gevallen kunnen we gebruikmaken van bestaande infrastructuur. Zo zijn veel locaties vaak voorzien van kabelaansluitingen voor televisie (coaxkabel) en telefonie. Door de juiste aanpassingen te doen kunnen we ook hiermee snel en draadloos internet voor uw gasten en medewerkers creëren.

Terug naar boven
Menu