Beveiliging

Veilig en gecontroleerd Wi-Fi aanbieden

Het opzetten van een draadloos netwerk voor gasten wordt steeds eenvoudiger, doordat moderne modems en routers deze optie vaak standaard aanbieden. Ook zijn er naast Hotspot+ andere aanbieders op de markt, die een tweede, open netwerkomgeving opzetten op uw locatie. Toch is het zeker niet aan te raden om dit soort hotspots in te stellen en te gebruiken. Met een dergelijke constructie loopt u als ondernemer behoorlijk wat risico’s.

Delen van uw internetverbinding is niet altijd toegestaan

U kunt niet zomaar uw internetverbinding delen met gasten. De meeste providers hebben in hun algemene voorwaarden opgenomen dat het gebruik van de internetverbinding door derden niet is toegestaan. Dit om onder meer te voorkomen dat consumenten hun verbindingen onderling massaal gaan delen. Deelt u de internetverbinding met uw gasten, dan handelt u formeel gezien in strijd met dergelijke voorwaarden. Met Hotspot+ wordt al het dataverkeer van uw gasten direct omgeleid naar een externe internetverbinding van Hotspot+. Deze internetverbinding mag wél gedeeld worden, aangezien deze eigendom is van een provider.

Ondernemers worden providers

Wanneer u massaal (vrije) toegang wilt verlenen tot het internet, gaat u in feite als een provider opereren. U kunt dan door de wet aangemerkt worden als een “aanbieder van openbare telecomdiensten”, wat de nodige rechten en plichten met zich meebrengt. Om snel en eenvoudig internet aan uw gasten aan te bieden, zit u uiteraard niet op regelgeving te wachten. Met Hotspot+ kunt u nooit beschouwd worden als provider, aangezien al het dataverkeer door ons wordt verzorgd en uw gasten niet via uw verbinding internetten. Uw internetverbinding wordt enkel gebruikt als transportmiddel om uw gasten te laten internetten via de verbinding met ons datacenter.

Restricties en onderhoud tegen misbruik

Het verspreiden van spam, hacken of het illegaal downloaden van bestanden zijn criminele activiteiten. Toch kunnen deze activiteiten ook via uw draadloze internetverbinding worden uitgevoerd. Indien u zich hier niet goed tegen beschermd, kunt u verantwoordelijk gesteld worden voor hetgeen via uw internetverbinding is veroorzaakt. Door gebruik te maken van een Hotspot+, die erop is ingericht om illegale activiteiten te blokkeren, bent u zeker van een veilige omgeving voor uzelf en uw klanten. De Hotspot+ is standaard ingesteld met de juiste restricties om kwaadwillenden buiten te sluiten.

  • Het limiteren van een sessieduur per gebruiker
  • Het instellen van een tijdslimiet per maand voor iedere gebruiker
  • Het limiteren van het aantal data per gebruiker

Daarnaast is de software van Hotspot+ zo ontwikkeld dat al het verkeer alleen via internet kan worden opgezet. Verbinding maken met uw interne netwerk (van bijvoorbeeld uw kantoor of kassasysteem) is hierdoor voor buitenstaanders niet mogelijk. Iedere gebruiker van een Hotspot+ gaat via een extern IP-adres direct het internet op.

Terug naar boven
Menu